Εφημερίδα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ (3/2006)

Το μήνυμά της είναι: «Για την Κρήτη που μας γέννησε, για την Κρήτη που μας ανάθρεψε, για την Κρήτη που μας εμπνέει».
Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν πολιτευτής και, για πρώτη φορά, η δικηγόρος Δώρα Παπαδάκη, γνωστή στα πολιτιστικά δρώμενα της κρητικής παροικίας, πήγε πολύ καλά.
Τελευταία ανέλαβε το πόστο της Αντιπροέδρου στην Παγκρήτιο και, όπως δείχνουν τα πράγματα, αν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα πάρει το τιμόνι του κορυφαίου σωματείου στα χέρια της. Γιατί, έμπειρη όπως είναι, καθώς 18 χρόνια ασχολείται με τα πολιτιστικά πράγματα, αλλά και με το μεράκι που την διακρίνει, είναι σίγουρο ότι θα το ανεβάσει στις υψηλότερες κορυφές. Εξ΄άλλου είναι γνωστή η δράση της γυναίκας στο πολιτιστικό κίνημα. Κάνει διπλάσια βήματα από εκείνα ενός άνδρα συναδέλφου και τρέχει να τον προσπεράσει. Αξίζει να παραθέσουμε το βαρύ βιογραφικό σημείωμα της Δώρας και να της ευχηθούμε και πιο ψηλά.
Δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και στο ΣτΕ. Νομικός Ειδικός Επιστήμονας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Υπότροφος ΙΚΥ Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίου Τουλούζης. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα και παρουσίασε πλήθος εισηγήσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Διετέλεσε Ειδ. Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπ. Εργασίας. Ασκησε καθήκοντα Διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μανώλη Σοφ. Στρατάκη.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της «Αλληλεγγύης Δικηγόρων».
Μέλος επιτροπών του Δήμου της Αθήνας.
Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας στις εκλογές του Μαρτίου 2004.
Στα κρητικά πολιτιστικά πράγματα δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία 18 χρόνια.
Είναι Α’ Αντιπρόεδρος της «Παγκρητίου Ενώσεως Γυναικών».
Ηταν Γενική Γραμματέας της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων», Πρόεδρος του «Συλλόγου των Ορθιανών την Αθήνας», Ειδ.Γραμματέας του «Συλλόγου Αρχανιωτών» και του «Συλλόγου Κρητών Χαλανδρίου».
Εγγαμη με τον καρδιολόγο Αθ. Μαραγιάννη και μητέρα της πεντάχρονης Τζένης.

Και πρόεδρος στη Παγκρήτιο Δώρα