Την ώρα που υπάρχουν τόσα σοβαρότερα θέματα να συζητηθούν και αντιμετωπιστουν, τόσο γενικά, όσο και ειδικά με το εκλογικό σύστημα, θεωρώ εντελώς επιπόλαιο, απλοϊκό και λαικιστικο “πυροτέχνημα” της Κυβέρνησης το “ψήφος στα 17”!
Το να δίνεις το δικαίωμα του εκλέγειν -προφανώς και του εκλέγεσθαι, που είναι πολύ πιο επικίνδυνο- σε “παιδιά” ακόμη 17 ετών -στην πράξη κ 16,5 ίσως – που δεν έχουν “βγει” στην κοινωνία, δεν έχουν πάει τα αγόρια ακόμη στρατό, που είναι ακόμη μαθητές και μάλιστα στην πιο κρίσιμη χρονιά της ζωής τους, στην χρονιά που κρίνεται η εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, στην χρονιά που διαμορφωνονται οι επιλογές για το μέλλον τους, είναι καταστροφικό, ανθρωποφαγικο, σίγουρα αποπροσανατολιστικό !

Εξάλλου η ωριμότητα της νεολαίας δεν πρέπει να εκβιαζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Που ετσι.. βάζει ακόμη ένα λιθαράκι στον Τάφο της Παιδείας… Γιατί καλλιεργωντας την Παιδεία (και σίγουρα π.χ. όχι καταργώντας ή μειώνοντας, αλλά αντίθετα αυξάνοντας τα αρχαία ελληνικά), την κριτική, συγκριτική σκέψη, οδηγείς την μαθητιωσα Νεολαια στην ωριμοτητα..
Και ώριμη πια την παραδίδεις στην Κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται !..

Θεοδώρα (Δώρα) Παπαδάκη
Δικηγόρος ΑΠ, DEA και DEE Eυρωπαικού Δικαίου

Ψήφος στα 17