20160615_193615

received_1116511651725905

FB_IMG_1465853650343

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, στις 13.6.2016, αφιερωμένης στην μνήμη του Κώστα Πλαϊτη, συμβολαιογραφου και πρ. Προέδρου της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικων Σωματείων” και της “Παγκρητιου Ενώσεως”, η Δώρα Παπαδάκη, απευθυνόμενη σε ολους τους παροντες, δηλωσε δια μικροφωνου, μεταξύ άλλων :
“Τι χρειαν έχωμεν μαρτύρων”??.. Τον Κώστα Πλαιτη τον γνωρίζαμε όλοι..Ήμασταν όλοι του παιδιά του.. Μας έβαζε κάτω από τις φτερούγες του, σαν Αετός, μας συγκεντρωνε, μας ενωνε και μας έδειχνε τον δρόμο… Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του! Όχι μόνο επαγγελματικα, ως Νομικοι και οι δύο..Κυριως ως Γεν. Γραμματέας του στην “Ομοσπονδία” και ως Αντιπρόεδρος του στην “Παγκρητιο”.. Θα θυμάμαι πάντα το πόσο σαρωτικος, σαν Λιοντάρι, ήταν στα ΔΣ, στις Γενικές Συνελεύσεις, πόσο ασυμβίβαστα υπερασπιζοταν τις απόψεις του, πόσο πληθωρικός και χειμαρρωδης ήταν στις ομιλίες του!!..
Είχα, όμως και την μεγάλη τύχη να απολαμβάνω την πολύτιμη φιλία, την αγάπη και την εκτίμηση του, που εξέφρασε δημοσια και απίστευτα συγκινητικά, όταν με προλόγισε στην προεκλογική μου εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Αμαλία”, στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2004.

Αν για κάποιον γράφτηκε η αγαπημένη του μαντινάδα: “Σαν είναι ο τράγος δυνατός δεν τόνε σταινει η μάντρα.. Ο άντρας κάνει την γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα”, αυτός ήταν ο Κώστας Πλαϊτης!!… Ήταν ο Άντρας, ο Αληθινός Κρητικός!!…
Κωστα, πάντα θα μας συσπειρωνεις, θα μας Ενώνεις, θα μας Εμπνέεις!!! Όπως Τότε.. Αθάνατος, Κώστα!!
Σε ευχαριστούμε!!! “.

Ομιλία στην εκδήλωση για Κωστα Πλαιτη