Από την Θεοδώρα Εμμ. Παπαδάκη
Δικηγόρο Αθηνών
DEA και DEE Eυρωπαϊκού Δικαίου
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας

Εμείς οι Κρητικοί είμαστε τυχεροί! Μέσα στη σκληρή καθημερινότητα έχουμε κάτι να μας εμπνέει, να μας μαγεύει! Την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την πραγματικά μαγική μας Κρήτη! Διεθνώς αναγνωρισμένη, ως ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου! Με έναν από τους σημαντικότερους και αρχαιότερους πολιτισμούς της Γης!
Θα ήταν έγκλημα, λοιπόν, να αφήσουμε αυτόν τον αξιολογότατο πολιτισμό να ξεχαστεί και αυτόν τον πανέμορφο τόπο να ασχημύνει…
Έχουμε ατομική, αλλά και συλλογική ευθύνη.
Ατομικά, πρέπει κάνουμε, συνειδητά και υπεύθυνα, ό,τι μπορεί o καθένας μας, σε καθημερινό επίπεδο, προς την κατεύθυνση προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας, της μείωσης της εγκληματικότητας, της ποιότητας σε όλους τους τομείς, της Κρήτης μας και, συλλογικά, πρέπει να οργανωνόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ευτυχώς, έχουμε συνειδητοποιήσει, οι Κρητικοί, ως επί το πλείστον, τα προαναφερόμενα, γι’ αυτό και έχουμε οργανωθεί σε εκατοντάδες σωματεία στην Αττική, αλλά και στην Ελλάδα.
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το ποια πρόσωπα βρίσκονται στα ηνία των πολιτιστικών αυτών σωματείων μας, γιατί από την υπευθυνότητα και τις ικανότητές τους θα εξαρτηθεί η σωστή επιτέλεση των σκοπών σύστασης τους. Τέτοιοι σκοποί πρέπει να είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η ενότητα, η προβολή και καλλιέργεια των πολιτιστικών στοιχείων, η αναβίωση των εθίμων μας, αλλά και η συμπαράσταση στα καθημερινά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα των Κρητών .
Όπως πάντα, λοιπόν, έτσι και στις εκλογές της ΄΄Παγκρητίου Ενώσεως’’, στις 25 Νοεμβρίου 2007, οι Κρητικοί πρέπει να επιλέξουμε με πολλή προσοχή τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ του σημαντικότερου, ίσως, αυτού κρητικού σωματείου, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης!
Πρέπει να είναι άνθρωποι με προοδευτικές ιδέες, με πρωτοποριακές αντιλήψεις, με οράματα, με εργατικότητα, με εμπειρία στα κρητικά πράγματα. Πρέπει να είναι άνθρωποι ερωτευμένοι με το νησί μας, που να θέλουν και να μπορούν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τη μαγική λάμψη της Κρήτης και του πολιτισμού της!
*Η Δώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος, σύμβουλος (τ. Αντιπρόεδρος) «Παγκρητίου Ενώσεως», Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας

Δώρα Παπαδάκη

Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ