Ευχαριστώ την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, για την δημοσίευση των απόψεων μου, στο φύλλο της 1.2.21, σε σχέση με το επίκαιρο θέμα, που αγγίζει όλους τους χώρους, ακομη και αυτόν της πολιτικής και ονόμασα “διαπλοκή της σαρκας”.
Επ ευκαιρία, να τονίσω πως, αφού τώρα επιτελους η κοινωνία ευαισθητοποιηθηκε, ήρθε η ώρα για άμεση λήψη μέτρων και θεσμικών αλλαγών !
Στον χώρο της πολιτικής, όλα τα κόμματα οφείλουν -και πρέπει να υποχρεωθουν σε αυτό- να προβλέψουν διαφανείς διαδικασίες για την επιλογή προσώπων στα ψηφοδέλτια, σε πολιτικές θέσεις, αλλά και για ίση στήριξη των υποψηφίων στην προεκλογική περίοδο!
Στα Πανεπιστήμια, πρέπει να εξασφαλίζεται (με κάλυψη των ονομάτων των εξεταζομενων κλπ) η αντικειμενικοτητα στη βαθμολογηση.
Στο χώρο της Τέχνης, αλλά και σε όλον τον Ιδιωτικό τομέα, οι επιλογές προσωπων να γίνονται υποχρεωτικά από Επιτροπή και όχι από ένα άτομο.
Να υπάρξουν ειδικοί θεσμοί σε όλους τους χώρους, για την υποδοχή και εξέταση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και ειδικές προβλέψεις, για την υποδοχή τους από την Αστυνομία και τους Εισαγγελείς.
Επιτέλους! Αρχίζει να γίνεται κατανοητό, πως η Εξουσία κανενός δεν μπορεί να του δίνει το Θράσος και το Δικαίωμα να εξευτελιζει όποιον η οποια τον έχει ανάγκη, λόγω της θέσης του και στη συνέχεια να καταστρέφει το μέλλον, τα όνειρα, τους στόχους οποιων θεωρεί πως εξουσιαζει !

Η διαπλοκή της σάρκας-Ανάγκη θεσμικών αλλαγών