Eξερχόμενη από την προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα του υπ. Νομάρχη Χανίων, Γιώργου Τζανακάκη και του υπ. Δημάρχου Χανίων, Γιάννη Ντερμανάκη, η Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας, Δικηγόρος Δώρα Παπαδάκη, δήλωσε:

Το γνωστό ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» ισχύει για κάθε μικρή ή μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, λοιπόν, ότι «η ισχύς των Κρητών εν τη ενώσει τους». Συνεπείς στο αξίωμα αυτό, εμείς οι Κρητικοί δημιουργήσαμε και μια πολύ εύηχη λέξη: «Συγκρητισμός». Η λέξη αυτή συνιστά μια προτροπή προς την απαραίτητη ενότητα και αλληλεγγύη μας. Στοιχεία που πρέπει να αποδεικνύονται κάθε στιγμή, με κάθε ευκαιρία και αφορμή.
Μια τέτοια ευκαιρία να αποδείξουμε και να εφαρμόσουμε τον περίφημο «συγκρητισμό»μας στην πράξη -για να μην παραπονιόμαστε και μεμψιμοιρούμε εκ των υστέρων, πως μένουμε μόνο στα λόγια και δεν προωθούμε τα κοινά συμφέροντά μας- είναι οι Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, στις οποίες είναι Υποψήφιοι και Υποψήφιες πολλές Συμπατριώτισσες και πολλοί Συμπατριώτες.
Καθήκον μας, επομένως, είναι να στηρίξουμε τους Κρητικούς υποψήφιους και τις Κρητικές υποψήφιες, ανεξάρτητα από τον Συνδυασμό τους, το κόμμα που ενδεχόμενα τον στηρίζει ή τον τόπο της υποψηφιότητάς τους.
Κι ας μην ξεχνάμε την παροιμία: «Μόνο του ένα κλαδάκι (ακόμη κι αν το κόψουμε από τον Ψηλορείτη, προσθέτουμε εμείς) σπάει εύκολα. Ένα ματσάκι σπάει πολύ δύσκολα κι ένα δεμάτι ΠΟΤΕ!..»

Εντός Κρήτης, όμως, όπου βέβαια όλοι οι υποψήφιοι, σχεδόν, είναι κρητικοί, τότε τα κριτήρια πρέπει να είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες και το προοδευτικό πνεύμα και ιστορία των υποψηφίων. Με βάση, λοιπόν, τα κριτήρια αυτά, τα Χανιά πρέπει να εκλέξουν Νομάρχη τον Γιώργο Τζανακάκη και Δήμαρχο Χανίων τον Γιάννη Ντερμανάκη!
*Η Δώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος ΑΠ, με DEA και DEE στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας

Δώρα Παπαδάκη

Κρήτες…Κραταιοί…και στην Κρήτη