Ο Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εθνάρχη μας, Ελευθέριο Βενιζέλο, στις 5.7.2007, στο γήπεδο μπάσκετ, επί της οδ. Λ. Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δώρα Παπαδάκη, Δικηγόρος, Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως.

Η Δώρα Παπαδάκη τελείωσε την ενδιαφέρουσα ομιλία της με τα εξής λόγια:
«Η Ελλάδα, λοιπόν, η Κρήτη, είχε την τιμή να γεννήσει έναν Βενιζέλο! Αμοιβαία ποτίστηκαν γέλιο και δάκρυ, πίκρες και χαρές, ήττες και θριάμβους, μίση και λατρεία! Καταστροφή και Δημιουργία!
Τελικά, όμως, ο Εθνάρχης μας έκανε περήφανη την Ελλάδα, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Και ιδίως, άφησε παρακαταθήκες, τα μηνύματά του. Μας έμαθε, πως «Ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα», όπως και η γυναίκα, βέβαια, να προσθέσουμε εμείς!
Μας δίδαξε πως, πολιτικοί αλλά και πολίτες πρέπει να είμαστε μεν ρεαλιστές, αλλά να κυνηγάμε και το Όνειρο, το Όραμα, το Ακατόρθωτο! Και, μάλιστα, να το επιδιώκουμε χωρίς εκπτώσεις στις αξίες μας, στην αξιοπρέπεια μας στις αρχές μας, χωρίς συμβιβασμούς.
Να ριχνόμαστε στη φωτιά για το καλό, παίρνοντας το ρίσκο και να αναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας.
Και όλα αυτά, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, έχοντας την πεποίθηση πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακριβώς γιατί είμαστε απόγονοι ενός Βενιζέλου, ως Έλληνες, αλλά ειδικότερα, ως Κρητικοί!..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ