Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η πραγματικά μαγική μας Κρήτη είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, ως ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου! Με έναν από τους σημαντικότερους και αρχαιότερους πολιτισμούς της Γης!
Θα ήταν έγκλημα, λοιπόν, να αφήσουμε αυτόν τον αξιολογότατο πολιτισμό να ξεχαστεί και αυτόν τον πανέμορφο τόπο να ασχημύνει…
Έχουμε ατομική, αλλά και συλλογική ευθύνη.
Ατομικά, πρέπει να κάνουμε, συνειδητά και υπεύθυνα, ό,τι μπορεί o καθένας μας, σε καθημερινό επίπεδο, προς την κατεύθυνση προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας, της μείωσης της εγκληματικότητας, της ποιότητας σε όλους τους τομείς, της Κρήτης μας και, συλλογικά, πρέπει να οργανωνόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ευτυχώς, έχουμε συνειδητοποιήσει, οι Κρητικοί, ως επί το πλείστον, τα προαναφερόμενα, γι’ αυτό και έχουμε οργανωθεί σε εκατοντάδες σωματεία στην Αττική, αλλά και στην Ελλάδα.
Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το ποια πρόσωπα βρίσκονται στα ηνία των πολιτιστικών αυτών σωματείων μας, γιατί από την υπευθυνότητα και τις ικανότητές τους θα εξαρτηθεί η σωστή επιτέλεση των σκοπών σύστασης τους. Τέτοιοι σκοποί πρέπει να είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η ενότητα, η προβολή και καλλιέργεια των πολιτιστικών στοιχείων, η αναβίωση των εθίμων μας, αλλά και η συμπαράσταση στα καθημερινά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα των Κρητών .
Στις εκλογές της ‘‘Παγκρητίου Ενώσεως’’, στις 25 Νοεμβρίου 2007, οι Κρητικοί επέλεξαν τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ του σημαντικότερου, ίσως, αυτού κρητικού σωματείου, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης!
Οι νεοεκλεγέντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνουν. Πρέπει να αποδείξουν πως είναι άνθρωποι με προοδευτικές ιδέες, με πρωτοποριακές αντιλήψεις, με οράματα, με εργατικότητα, και με γνώσεις, που προέρχονται από την καταρχήν εμπειρία τους στα κρητικά πράγματα. Πρέπει να παραμείνουν άνθρωποι ερωτευμένοι με το νησί μας, Κρητικοί που έχουν επίγνωση της βαριάς ευθύνης της ιδιότητος αυτής και της υποχρέωσης που συνεπάγεται, να διαφυλάττει όποιος την έχει, την ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη, ομόνοια του κρητικού στοιχείου, χωρίς ιδιοτέλειες και δεύτερες σκέψεις.
Πρέπει να αποδείξουν πως είναι Κρήτες που τιμούν την καταγωγή τους, με ανωτερότητα και με αστείρευτη διάθεση να διατηρήσουν και να αυξήσουν την ιερή και μαγική λάμψη της Κρήτης και του πολιτισμού της!

*Η Δώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος, Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας
τ. Αντιπρόεδρος «Παγκρητίου Ενώσεως»
*Η Δώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος ΑΠ, με DEA και DEE στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας

Δώρα Παπαδάκη

Oι Κρητικοί της Αττικής αποφάσισαν