«Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν». Αυτό είναι αξίωμα. Ο ηγέτης, λοιπόν, που μας αξίζει είναι τελικά ο Κ. Καραμανλής; Που δεν πραγματοποίησε καμία απολύτως υπόσχεσή του; Που δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης; Που προκάλεσε μόνο σκάνδαλα, γκάφες και εθνικές καταστροφές;
Ενώ, αντίθετα, πώς είναι δυνατόν να μην μας αξίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, πολιτικός τίμιος, ανοιχτόμυαλος, ανοιχτόκαρδος, αδιάφθορος, δημοκρατικός, με διαπιστωμένες ικανότητες και διεθνή ακτινοβολία, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;! Και μάλιστα, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος, που ως Κυβέρνηση προχώρησε σε συθέμελες αλλαγές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις υπέρ όλων των πολιτών, καθώς και σε πολλά μεγάλα έργα εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς βεληνεκούς!
Αλλά και ως αντιπολίτευση, καυτηρίασε την ανικανότητα της Κυβέρνησης και προχώρησε στην πολύ έγκαιρη κατάρτιση ενός Προγράμματος πλήρους και εμπεριστατωμένου, με επίκεντρο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών, κάθε κατηγορίας.
Προσπαθώντας να βρούμε μία λογική εξήγηση στην παράλογη επιλογή των πολιτών να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, διαπιστώνουμε πως δεν προχώρησαν επαρκώς οι διαδικασίες για τις αλλαγές που απαιτούσε ο κόσμος στα πρόσωπα, ιδίως, του ΠΑΣΟΚ, στα οποία έπρεπε να δρομολογηθεί ακόμη μεγαλύτερη ανανέωση, ώστε να ενσαρκωθεί και να αντικατοπτρισθεί και σε αυτά η φρεσκάδα και η ανθρωποκεντρική πολιτική, που εμφύσησε στο εσωτερικό, αλλά και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ Ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι αλλαγές αυτές πρέπει να δρομολογηθούν -και ο Γ. Παπανδρέου θα το πράξει- και η σοσιαλιστική προοπτική του ΠΑΣΟΚ να εμβαθυνθεί, ώστε οι Έλληνες να το εμπιστευθούν ξανά, ως τη μόνη λογική επιλογή για την επόμενη Κυβέρνηση…την Κυβέρνηση που πραγματικά τους αξίζει!…

* Η Δώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος και ήταν υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας.
Παπαδάκη Θεοδώρα (Δώρα)

Δικηγόρος
Πολιτευτής Α΄ Αθήνας

Αντιπρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως

«Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν»