ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η ανάδειξη του Προέδρου του, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Αξιοσημείωτη είναι η καθολική προσέλευση των Σοσιαλιστών από όλα τα μέρη του κόσμου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι αντιπροσωπείες εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναδείχθηκε ηγέτης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο. Και είναι γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει ανάγκη τη δράση, την παρέμβαση και κυρίως τη στήριξη των δυνάμεων αυτών σε αυτήν τη δύσκολη ιστορική καμπή που διανύει.
Στις 27-28 Ιανουαρίου πραγματοποίησε τις εργασίες της στην Αθήνα και η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών (ΣΔΓ), παγκόσμια οργάνωση των γυναικείων τμημάτων ή γυναικείων οργανώσεων των Σοσιαλδημοκρατικών και Εργατικών Κομμάτων, που είναι συνδεδεμένα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ανέρχονται σήμερα σε 148, από όλες τις περιοχές του πλανήτη.
Βασικός στόχος της ΣΔΓ είναι η προώθηση προγραμμάτων δράσης, που αποσκοπούν στην εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης στην κοινωνία -συμπεριλαμβανομένων και των ανισοτήτων μεταξύ γυναικών και ανδρών- και γενικότερα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Ανάπτυξη και στην Ειρήνη.
Είναι γεγονός, πως, όπως τόνισε και στην ομιλία του στη ΣΔΓ ο Γιώργος Παπανδρέου, «μόνο με νέες αντιλήψεις για το ρόλο της γυναίκας μπορούμε να μιλάμε για ένα άλλο πρόσωπο κοινωνίας, ένα άλλο πρότυπο εξουσίας, ένα άλλο πρότυπο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, ένα άλλο πρότυπο διακυβέρνησης, δημοκρατικής, ανθρώπινης, δίκαιης».

Οι εργασίες και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών σημείωσαν επιτυχία, χάρη στην οργανωτική βοήθεια που προσέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στους ανθρώπους που βοήθησαν, ως εθελοντές ήταν και η Δώρα Παπαδάκη, Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο, Ειδικός Επιστήμονας Νομικός στο ΕΣΡ, Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας. Η Δώρα δραστηριοποιείται έντονα στα κοινά, ως Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και μέλος σε πολλούς επιστημονικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, ως μέλος επιτροπών του Δήμου της Αθήνας, ως Γεν. Γραμματέας της «Αλληλεγγύης Δικηγόρων». Ιδιαίτερα ευαίσθητη στα γυναικεία θέματα, είναι μέλος του Τομέα Γυναικών και Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Απανταχού Γυναικών. Η επαγγελματική της ενασχόληση (ως επιστημονικός συνεργάτης Υπουργών σε ευρωπαϊκά θέματα κλπ), οι επιστημονικές της γνώσεις (ως κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στο ευρωπαϊκό δίκαιο, συγγραφέας σχετικών επιστημονικών άρθρων κ.α.) επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, καθώς και η γλωσσομάθειά της (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) την καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική συνεργάτιδα σε διεθνή fora, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών.
Το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ίδια η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από ανθρώπους, όπως η Δώρα Παπαδάκη, με κατάρτιση, αλλά και με ευαισθησία και όρεξη για ευγενικούς αγώνες, οι οποίοι καθοδηγούν στην έμπνευση της προσφοράς και της Δημοκρατίας!

ΕΚΛΟΓΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ